BLOGas.lt
Sukurk savo BLOGą Kitas atsitiktinis BLOGas

Archyvas "Coolinarija" kategorijai

Alaus studija

Foto iš tikrasalus.lt

Foto iš tikrasalus.lt

Vakar išbandyta Alaus studija. Gėda, aišku, kad tokią įstaigą turint prie pat namų į ją taip ilgai reikėjo ruoštis.

Alaus yra iš ko pasirinkt.

Interjoras - kaip ir turėtų būti kožnoj pabažnoj aludėj. Stalai gal dar kiek per nauji, bet su laiku viskas susitvarkys. Tikėkimės.

O va jų išgirtieji šonkauliukai - šūdų šūdas. Porcija nemaža, patys dideli ir daug mėsos, bet išmirkyti tame dūmų kvapo marmale, kur nūnai visi “rūkyti” mėsos gaminiai, krautuvės lentynoj esantys, mirkomi, todėl skonis kaip laminato. Minus vienas.

Rodyk draugams

Kaliady

 

Aha, taigi mano brangiausioji, neseniai savyje atradusi pyragų kepėją, visą sekmadienį namus kvėpino gvazdikėliais, imbierais ir kitokiais kvepalais…
Ir žinot, labai labai skaniai viskas ten gavosi!

Rodyk draugams

Coolinarija vol.13

Ar jau minėjau kad maisto prasme galėčiau būti italas? Ne? Tai sakau dabar.
Vienas iš greitai ir lengvai paruošiamo ir bent jau man - very eatable maistelio pavyzdžių:

  • Makaronai
  • Pesto padažas
  • Parmezano sūris
  • Sasyskos (optional)
Su šaukštu aliejaus vandenyje išverdam makaronus (man kažkodėl būtent su pesto padažu labiausiai patinka kuo didesnio formato makaronai. Duotu atveju - “kaspinėliai”)

Išvirusius makaronus verčiam į durlšlioką, perliejam drungnu vandeniu ir verčiam atgal į puodą. Kraunam šaukštą pesto padažo (duotasis egzempliorius pardaliojasi Rimi)

Viską gerai išmaišom, aš netgi pakratau uždengtą puodą. Nu aišku baigiant virt makaronams į tą patį puodą įmetam sasyskų pagal skonį.
Visą šitą gėrį lėkštėje aptarkuojam parmezano sūriu ir… Bon apetit!

Rodyk draugams

Coolinarija vol.12

Taigi, šįvakar atidaviau duoklę Kinijai.

  • vištienos file
  • krakmolas
  • sojos padažas
  • medus
  • pievagrybiai

Vištienos krūtinėlę supjaustom gabaliukais, apvoliojam krakmole ir paliekam kokiam pusvalandžiui:

Tuo metu einam medų sojos padaže tirpdyti. Man nuskilo, kad turėjau skysto medaus - procesas buvo pakankamai greitas. Medaus-sojos santykis 1:3. Pusei kilogramo krūtinėlės 2-3 valgomieji šaukštai medaus ir
4-6 sojos padažo.  Kuo medaus daugiau - tuo saldžiau gaunasi. Kaip kam
labiau patinka :)

Vištieną kepam įkaitintoje keptuvėje. Kai mėsa apkepa, metam pievagrybius, ar papriką papjaustytą, arba to ir to.
Pievagrybius prieš tai nuplikau verdančiu vandeniu ir palaikau bent dešimt minučių - išsisikiria juodas vandenėlis kuris kartais gali pagadinti patiekalo spalvą..

Prieskonių (druska, pipirai) dedam pagal skonį. Ir kai jau
viskas iš akies lyg iškepė, pilam tą sojos padažą su medum, uždengiam ir
paliekam kokioms 5 minutėms.

Ir tada esminis momentas. Nežinau kodėl, bet kaip
mane pamokino taip ir darau (o kadangi labai skaniai gaunasi tai ir nekeičiu recepto) - įpili degtinėląs čerkely!!! (© Juozukas)

Pamaišai minutę - kitą ir viskas. Kviečiam šeimyną prie stalo.

Rodyk draugams

Coolinarija vol.11

Taigi, kadangi mėgstu visokiausius ten makaronus ir kt. itališką crap - neseniai RIMI aptikom anavatokį padažą:

Pakepinus dar dvigubai tiek faršo, sudėjus šito stiklainio turinį, viską gerai pakaitinus keptuvėje - gaunasi visai neblogas priedas prie spageti.
O ir šiaip turistaujant paįvairina “paxliobkę” iš makaronų ir paprastų mėsos konservų.

Skanaus!

Fone šnypšteli atidaroma alaus skardinė.. Kvepia bazilikais….

Rodyk draugams

Coolinarija vol. 10

Well, Vakar vėl mane įleido į virtuvę… Kadangi buvo apėmęs dids įkvėpimas - fotografija buvo padaryta tik post factum… (ne ne, ne PO suvalgymo, o PRIEŠ :) )
Taigis:

  • Vištienos file (-ė ???)
  • Sezamo sėklos
  • Pomidoras
  • Pomidorų pasta(arba pomidorų padažas, praskiestas vandenėliu)
  • Medus
  • Keptuvė
  • ir t.t.

Vištieną pjaustom juostelėmis, apkepam, sudedam smulkintus pomidorus, supilam pastą/padažą. Šlakelyje karšto vandens ištirpinam šaukštą medaus, supilam į keptuvę su vištienos-pomidorų makalyne, pakaitinam kol ima tirštėti, suberiam sezamo sėklas, dar truputį patroškinam.
Skanaus!

Rodyk draugams

Coolinarija vol.9

Taigi, eilinė duoklė itališkai virtuvei:

  • Sojos faršas
  • Svogūnas
  • Česnako skiltelė
  • Pomidorų pasta
  • Pomidorai
  • Druska, pipirai ir t.t.
  • Spageti (be abejo)

Škias, sojos faršą

apverdame sūdytame vandeny su pora kubelių sultinio apie 10 minučių. Kol faršas verda, pjaustom pomidorus, svogūną (šaldytuve dar radau galiuką cukinijos - suėjo ir tas. Šiaip itališka virtuvė patinka tuo, kad sunaudojami visi šaldytuvo likučiai, galiukai, etc):

Faršą, daržoves verčiam į keptuvę, įdedam pomidorų pastos:

Pagal skonį dedam prieskonius: druską, pipirus, Vorčesterio arba sojos padažą, smulkintą česnaką, išmaišom ir paliekam troškintis. Pabaigoje pridedam DAUG pievagrybių:

Kol padažas troškinasi, verdam makaronus. Po to laižomės pirštukus:

Rodyk draugams

Coolinarija vol.8

Vis neprisiruošiu parašyt… Rašau DABAR:

Kadangi šernas gyvena miške, tai ir jo mėsytės paruošimui turbūt tinka viskas, kas auga miške/pamiškėj/pievoj/etc.
O dar vienas pažįstamas virėjas paporino, kad šerniena geriausiai marinuojasi konjake…
Taigis, jamam šernioko kumpį:

Prismulkinam čiobrelių:

Taipgi ir rozmarino lapukus sukapojam (stiebelius vėliau sukaišiosim į mėsą, bo negalima gi tokio gėrio tiesiog išmest!):

Žoleles maišom su pipiriukais, druskyte beigi brendžiu (geras konjakas namie šiaip sau nesimėto, o kooperatyvo “ВЕТЕРОК” produkcija kažkaip pasitikėjimo nekelia):

Mėsytę gerai ištrinam tuo jau marinatu ir paliekam 1-2 paroms marinuotis, karts nuo karto apversdami idant vienodai iš visų pusių ji ten jau marinuotųsi:

Po to vyniojam į foliją ir kepam porą valandėlių:

Baigiant kepti į tą pačią orkaitę sukraunam bulves, o foliją nuimam kad jau mėsytė ta jau apskrustų:

Skanaus!

p.s. už Soberano brendžio išradimą special thanks to qemm

Rodyk draugams

Coolinarija vol.7

Aha, artėjant kiaušinių ir kitokių margumynų dienai sukonstravau Varškės bobą su apelsinais (juokingas pavadinimas koks tai :) )

Škias mums reikės:

  • 6 apelsinų
  • 500-600 gr. varškės
  • Pusės stiklinės apelsinų sulčių
  • 6 šaukštelių želatinos
  • 250 ml cukraus
  • 4 kiaušinių

Apelsinus nulupam, supjaustom griežinėliais ir išklojam jais indą ir grūdam į šaldytuvą:

Likusius susmulkinam:

Pusę stiklinės cukraus, smulkintus apelsinus ir varškę sumaišom:

Apelsinų sultis atskiedžiam su vandeniu santykiu 2:1, dedam želatiną ir šildom kad ištirptų:

Kiaušinio trynius ištrinam su 50 ml cukraus, baltymus su 100 ml:

Į varškės masę supilam šiltas sultis su želatina, sudedam trynius (ech, primena vaikystės desertą nr1: gogel-mogel'į :)) ) ir baltymus:

Viską vėl gerai gerai išmaišom:

Pilam į apelsinais išklotą indą:

Kai masė apstingsta - apipjaustom išlindusius apelsinus, uždengiam ir paliekam parai šaldytuve.

Linksmų švenčių, kai saka… :)

Rodyk draugams

Coolinarija vol.6

Taigi, gerbiamieji kulinarinio gyvenimo būdo žurnalo skaitytojai, šiandien gaminam lazaniją. Receptų iš tiesų yra gausybė, šį kartą bus toks:

  • Lazanijos lakštai (4-5 vnt.)
  • Padažas bologneze : 400-700 g faršo, 3
    dideli pomidorai arba skardinė pomidorų savo sultyse, 1 svogūnas, 3
    česnako skiltelės, druska, juodi ir raudoni pipirai, prieskoniai,
    bazilikai, 2 šaukštai pomidorų pastos, alyvuogių aliejus, petražolės
  • 200 g tarkuoto sūrio
  • Bešamelis : 700 ml pieno, 2 kupini šaukštai miltų, 40 g sviesto, muskato riešutas, druska

Ant alyvuogių aliejaus patroškinti smulkiai pjaustytą svogūną ir
česnaką, dėti faršą, pasūdyti, papipirinti, baziliko, prieskonių.
Nuluptus ir susmulkintus pomidorus ir pomidorų pastą dėti ten pat.
Įpilti šlakelį balto vyno.
Patroškinti, sudėti petražoles:

Paruošti bešamelį: Šaltame piene
plakikliu išmaišyti miltus ir pusę šaukštelio malto muskato riešuto,
pastatyti ant mažos ugnies, nuolat maišyti. Kai sutirštės, išjungti,
dėti sviestą ir išmaišyti:

Į keptimo indo dugną ipilti sluoksnį
bešamelio, lazanijos lakštus, bolognezės padažą, pabarstyti sūriu,
užpilti bešameliu, po to vėl dėti lazanijos lakštus ir t.t. :

Viršų pilti
bešameliu ir pabarstyti sūriu:

Kepti 20-30 min 200 C orkaitėje:

 Baigiant kepti - nuimam dangtį:

Skanaus!

Rodyk draugams

Naujesni įrašai »